dijous, de febrer 28, 2008

COS i ÀNIMA


Reprenent el bloc després d'una setmana voldria fer especial menció a la campanya de promoció que està presentant estos dies el Consell Regulador de la DO Terra Alta per les nostres comarques. Es tracta de "El celler de les Terres de l'Ebre", que no és altre que el que conformen tots els vins que es produeixen a la Terra Alta. La DO proposa als restauradors ebrencs una iniciativa innovadora, senzilla i útil. Els restaurants que ho desitgin poden recollir un carta de vins, que els facilitarà el Consell Regulador, amb pegatines de les 117 referències de vins que es produeixen i estan inscrites a la DO de la comarca. Els retauradors, segons els seus canals de distribució, preferències, gustos o per adequació a les seves cartes, poden incloure 16 referències en aquesta nova carta de vins, on hi constaran les característiques i tot la informació de cada un dels caldos escollits. D'aquesta manera tots els restaurants de les Terres de l'Ebre podrien tenir una carta de vins exclusivament Terra Alta que complementaria la carta de vins que ja disposi el restaurant.

El president del CR de la DO Terra Alta, Jaume Descarrega, explicava recentment que quan van rebre la visita de José Peñín, crític veterà de vins i autor de la Guia Peñín, la guia de vins més prestigiosa d'Espanya, aquest va voler ressaltar el potencial dels vins de la DO i va remarcar la evidència que la de la Terra Alta és una DO per descobrir.

El Consell Regulador ha fet un gran esforç de promoció els últims anys i ara s'estan tenint uns resultats molt positius. La DO estarà present a la Fira Alimentària 08' de Barcelona, per primera vegada amb un estand propi. Descarrega assegura que els vins de la DO Terra Alta han deixat de ser reconeguts pel grau alcohòlic per fer-se conèixer per la seva qualitat. Segons el president de la DO, provar estos vins és la millor manera de convèncer-se de la seva gran qualitat. A això uns instem perquè estem segurs que tos arribaran a "cos i ànima".

Salut!!