divendres, d’abril 04, 2008

FIRA DO TERRA ALTA

El cap de setmana a la Terra Alta té una cita important de nou amb els vins de la comarca. Els dies 6 i 7 d’abril es celebra a Batea la Fira DO Terra Alta per segon any i amb moltes esperances de consolidar-la com una fira de referència a les nostres comarques. La Fira va nàixer després de reconvertir la Fira del Vi de Batea en un certamen més professional i que complementés la Festa del Vi que se celebra a Gandesa amb el final de la verema, a la tardor. Els actes del certamen es reparteixen en dos jornades diferenciades. Diumenge, 6 d’abril, el Consell Regulador presenta la Mostra de Vins, oberta al públic, i on es podrà tastar la nova collita 2007, molt ben valorada pels experts, i altres novetats dels 23 cellers que hi seran presents. El segon dia, dilluns 7 d’abril, els actes es centraran en les conferències d’alguns dels millors cuiners i sumillers del moment: Ferran Centelles (El Bulli), Sergi Montalà (Panxampla), Carles Gaig (Gaig), Nando Jubany (Can Jubany) i Felip Llufriu i Roger Viusà (MOO Barcelona). Es parlarà dels vins de la Terra Alta i es realitzaran tastos comentats i maridatges molt sorprenents dels nostres vins dins la Jornada gastronòmica anomenada “Mar, Muntanya i Vinya”.
El president del Consell Reguladors de la DO Terra Alta, Jaume Descarrega, ha destacat la dualitat de la fira “com una oportunitat que s’ofereix als cellers per oferir un tracte personalitzat i més atent al sector professional, dedicant-li una jornada exclusivament i aprofitant que es tracta d’un dia laborable en què el sector de la restauració pot apropar-se a una fira d’aquest caire”. Aquesta II Fira DO Terra Alta presentarà uns nous vins que últimament no deixen de rebre bones crítiques i excel·lents qualificacions. La Guia Peñín, la llista de Robert Parker i altres sectors crítics del món vitivinícola no es cansen de ressaltar la gran qualitat dels vins de la Terra Alta. Descarrega considera que aquest reconeixement és el resultat de la conjunció del gran treball que han fet els cellers i de la promoció que s’impulsa des del Consell Regulador. Per al president de la DO el reconeixement arriba com a “resultat de l’esforç fet durant molts anys. Des del CR seguirem incidint molt, molt en la promoció perquè si fas un bon producte però no et donés a conèixer, no serveix per res. Però si fas molta promoció, has de tenir un bon producte i no vendre fum”.