dimecres, de febrer 06, 2008

ENLLESTINT ELS CI TERRALTINS


El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre ha volgut donar un fort impuls aquests dos últims mesos a tres dels centres d'interpretació sobre la Batalla de l’Ebre de la Terra Alta que queden pendents d'executar. La idea és tenir-los llestos ja sigui durant l'estiu o a la tardor. Per això aquest mes de gener, s’ha licitat el condicionament i la museïtzació del centre "Hospitals de Sang" de Batea, el projecte d’adequació del centre "Les Unitats Internacionals" de La Fatarella i el passat dilluns, 4 de febrer, la Junta General del COMEBE va acordar licitar el projecte del centre "Soldats a les Trinxeres" de Vilalba dels Arcs.
Tots tres projectes disposen ja dels edificis construïts i haurien d'entrar en funcionament abans d’acabar l'any. La licitació de tots aquests projectes s’ha fet amb un pressupost de gairebé 600.000 euros i només queda pendent la licitació de la museïtzació del centre de la Fatarella que disposa d’un guió redactat per l’historiador Francesc Bonamusa.
El conjunt de centres es completa amb el centre del Pinell de Brai "Les Veus del Front", que està en funcionament des del març de 2005, i el centre "115Dies" de Corbera d'Ebre, on s'està acabant d'implantar la museografia i que s'inaugurarà el proper 25 de juliol, data de la commemoració del 75è aniversari de l'inici de la Batalla de l'Ebre. El centre de Corbera, amb un inversió d’un milió d’euros, serà el centre neuràlgic i el punt de sortida de les visites als espais de la Batalla de l’Ebre de la Terra Alta.